La multe dintre intalnirile cu mirii am fost intrebata despre traditiile pe care le cunosc si le pot recomanda mirilor pentru distractie si voie buna.
In continuare iti prezint 7 dintre cele mai ciudate si interesante traditii , care inca sunt respectate cu strictete. Savureaza si lasa-te coplesit de idei pentru nunta ta!
Polonia
La polonezi se obisnuieste ca la inceputul petrecerii, cand mireasa danseaza cu tatal ei, o ruda sta langa ei si tine un sort. Invitatii care vor sa danseze si ei cu mireasa trebuie sa lase neaparat bani in sortul respectiv, iar mirele e obligat sa aiba cea mai mare contributie. Dupa ce danseaza si el cu mireasa, pe care a impresionat-o cu generozitatea lui, perechea pleaca in luna de miere.
Russia
Traditia rusesca spune ca farfuriile sparte reprezinta toate inevitabilele neplaceri si necazuri cu care mirii se vor confrunta pe viitor. Spargand vasele in timpul petrecerii de nunta, cuplul se pregateste pentru a invinge orice obstacol, in timp ce toti mesenii le ureaza noroc si fericire.
Daca faceti nunta la Vinnys Events, nu va incurajez saurmati traditia ruseasca.
Franta
E una dintre cele mai ciudate si neplacute traditii de la nunta. E un obicei cu radacini inca din Evul Mediu, ce presupune ca nuntasii sa se adune in fata casei mirilor si sa faca taraboi, zanganind oale si tigai. E cel mai des intalnit in zonele rurale din Franta.
India
Miresele hinduse respecta traditia care spune ca inelul trebuie purtat pe unul din degetele de la piciorul stang. Femeie maritate sunt singurele care au privilegiul de a purta inel la picior.
Maroc
Ca si in alte tari musulmane, o nunta traditionala marocana dureaza de la patru pana la sapte zile. In ziua nuntii, mireasa trebuie sa treaca printr-un ceremonial de purificare care implica baia cu lapte inaintea ritualului pictarii cu henna, denumit beberiska, care se executa pe maini si pe picioare. Dupa ce juramintele au fost rostite si inainte ca mireasa sa devina stapana noului camin, ea trebuie sa inconjoare casa de trei ori.
Africa
In Africa de Sud, cele 12 simboluri ale vietii au fost inglobate si in ceremonialul de nunta. Acestea sunt: vinul, faina, piperul, sarea, ierburile aromate, oala, lingura, matura, mierea, lancea, scutul si o copie a Bibliei sau a Coranului. Fiecare dintre ele reprezinta un aspect diferit al dragostei si al puterii care uneste cele doua familii. Pentru a marca inceputul unei noi vieti impreuna, familiile celor doi proaspat casatoriti aduc din caminele lor foc, pe care il aprind in noua casa.
Ungaria
Miresele poarta coafuri elaborate in care ascund boabe de grau, un simbol al fertilitatii, pentru a asigura sanatatea copiilor care vor intregi familia. Acelasi rol il are si un ou ascuns in timpul ceremoniei si spart ulterior.